31/10 -08

Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag saknar dig och hur ont det gör att inte ha dig här. När jag är hemma i övik känns det på något vis som vanligt, men ändå fel. Jag vet att du är borta, men det är inget som jag kan "se", det är svårt att sätta fingret på det. Däremot när jag är hemma hos dig som jag var ju från fre-ons känns det mer. Man förstår att "fan, han är verklgen borta". Det tog mig ett tag att förstå att du inte längre finns när hos oss. Det var förnst när jag satt i kyrkan på din minnestund och såg alla bilder på dig, hörde prästen prata om dig och när jag såg hela kyrkan vara full av människor som kom för att minnas dig.

jag tror att många har fått sin syn på livet förändrade sedan du försvann. jag tror att många lärt sig att ta vara på varje dag och inte tänka att "det kommer en dag imorgon också", som man annars gjort ganska ofta (iaf jag). Det är inte säkert att imorgon kommer. Vi vet hur snabbt sakert och ting kan försändras..


Här hemma har jag ett kort vid sängen på dig och mig. Du är nog fyra år och jag är tre. Vi sitter på stranden, bastun är inte byggd än, så bryggan ser väldigt tom ut och inga båtar eller bojar finns heller. Du ler som du ofta gjorde, som vi gjorde. Du fick alltid alla att vara glada. Just att vara glad var jag ofta på sommaren. Vintern var mest en lång väntan på sommaren. På sommaren var allt så lätt och roligt. Du och Martina kom, Robin kom och vi var ofta med varandra. Kommer du ihåg när vi busade med er? (som vi alltid gjorde). När ni hade kletat in mig och martina i tandkräm medans vi sov? och sovsäckarna blev alldeles nerkletade? ni trodde ni var smarta va? men jag och martina var smartare.. vi skvallrade till mammorna och papporna som sedan tvingade er attt tvätta dem. kommer du ihåg det? Det gör jag, och det är sånna knasiga minnen som satt sig på mitt minne. När jag ser ditt leendet fylls jag av bådea glädje och saknad. Jag önskar att jag kan spola tillbaka tiden och ta vara på det fina och roliga stunderna vi hade, men mest av allt önskar jag att olyckan som kostade dig livet aldrig inträffat..

Jag hoppas att du har det bra där du är,
jag tänker på dig ofta! <3
linnea

hemresa

nu går min buss om exakt en timma :(
känns tråkigt att lämna alla underbara männiksor och spec min fru!!!

MEN JAG KOMMER JU TILLBAKA OM CA. EN MÅNAD!!!! :D

back hos marrrr 2

återigen sitter jag vid marrrs dator och väntar på att hon ska duscha klart. jag har börjat vänja mig med att hon är så seg (tog mig bara sjutton år, men iaf!!!).

igår var vi som sagt med virre, erik, terr. Frida och magda kom förbi en sväng och lika så sanna,linnea, chrille, klas och några till. Vi hade rätt mysigt. Satt ett tag i tvättsugan och mös med tändaljus.. he he

Idag har vi integjort så speciellt mkt. Varit på barnens hus och maxi med terr och så. Nu snart ska adam komma, sen kanske vi hittar på ngt med några fel senare, hoppas jag :)


Marrr, Virre, Erik och Terr myser i tvättstugan

back hos marrrr

nu sitter jag här igen, vid Martinas superduperdator och väntar på att hon ska komma ut ur duschen. Jag förstår inte hur man kan vara så segast. Hon är t.om snabbare än hennes dator.. obegripligt, jag vet. Men sant! Martina hur lyckas du? :)

Kom iaf hit igår. klev på bussen hemma i Övik vid halv tre, och var framme här i Skeå vid tio över sex. Jag var döhungrig och lika så var marrr, så vi käkade lite chinamat och pizza. Sedan kom erik, adam, terr, josse, thomas, thai, danne och kim förbi och såg på tv. Adam somnade som vanligt (det gjorde även jag en stund), och eftersom adam tog så stor plats i soffan bar jag och erik honom till soffan i datarummet där han sussade sött i några minuter tills han kom ut till oss som ett levande frågetecken, och undrade hur han hamnad där.

Idag har vi inte gjort så mkt, var på maxi en sväng och handlade mat (dvs chips, godis, läsk och dipp). Vi skulle köpa en alkoholfri cider och när vi kom fram till kassan bad killen som satt där om leg. Vi ba: ehh, den är ju alkoholfri? han ba: ja, men det spelar ingen roll. ni måste visa leg. Så vi fick inte köpa någon cider :(

ikväll ska vi äta ''köttfärs fyllda baguetter'' och sen ska iaf virre, erik och sanna komma och vi ska nog.. bli lite fetare..

mobiljävel

 



eftersom min mobil laggat sönder måste jag ist ha min farmors gamla 3510i
med Tom & Jerry skal. Den är fin..

 


cliché


 på en träning i februari 2008


bra fredag

klockan är nu 00:44 och vid 22:00 brukar min trötthet bryta ut som resulterar i att jag trycker fel på typ 50% va tangenerna och  inte orkar bilda riktiga meningar, men jag gör ett försök iaf :)

Har varit en relativt bra dag idag, trots att jag nästan kom försent.. Började dagen med engelska som gick väääligt fort. Sen var det natur för grupp1 och eftersom jag är i den andra gruppen fick jag lunch vid halv tio, så jag, hanna, kaysa och elin gick ner till Max och käkade lunch. Klockan tolv skulle vi på en föreläsning i aulan i en timme, och sen var det filosofipreovet :O Trodde att det skulle vara svinsvårt, men det vat ganska lätt och jag tror det kommer gå ganska bra! :D

efter provet slutade vi. så jag, elin, och hanna gick på hemköp där det blev en del diskussioner om vilka chips vi skulle välja till kvällen, det slutade med attt hanna fick sina och jag och elin fick klunsa om vilka den andra påsen skulle innehålla. Sen gick vi och hyrde en film och tog bussen till hanna där pappa hämtade oss. 

Väl hemma ringde Kaysa och sa attt hon hade hittat en hundvakt, så hon kunde också komma. När hon hade kommit började vi med maten, sen började vi se filmerna och frossa i chips :D

trots att ni är lite cp och annolunda så tycker jag om er och¨tack för en mkt trevlig kväll! :D

(kommer kanske lite miffobilder sen (Y) )

nu är jag jättejättejättetrött och ska nog krypa ner i sängen..
puss och godnatt!


Viktor



på begäran av carl viktor sjöquist skulle bara lägga till att det finns en kille som heter viktor, han äger.
det går inte att beskriva hur bra han är, helt otrolig! alla borde verkligen få veta hur bäst han är, asså aaaah.. nu vet ni  det :D (Y)

Bilden; Viktor i sommras

bra modo!!


woho, 2 poäng närmare skellefteå aik!!
Snuffe, nu kommer vi! :)

Bilden; jag och marrrr när vi var där förra året och kollade på aik-modo! :)

Plugga + hockey

Sitter nu och försöker skriva en analys om Kambodja. Är lite krånligt, har glömt pappret om hur man ska göra på skolan. Som tur är ska vi ha muntlig presentation nästa vecka, och analysen senare. Men jag vill ändå göra klart det så jag har ngt att prata om på presentationen. Just nu skriver jag om barnhandeln och ekonomin. jag sitter också och lyssnar på hockeyn. Modo är dock inte så jäääääääääääättebra, står 1-1 nu i 2:a perioden.

KOM IGEN NU MODO, NI MÅSTE GÅ OM SKELLEFTEÅ AIK!!!! :P

hemma från marrr



Har nyss kommit hem från min kära fru :( Fick inte plats på den vanligt bussen ( som vanligt) så jag fick åka extrabussen. Den kom ganska snabbt, så vi behövde inte vänta så jättelänge. Sen bytte jag buss i Umeå. Vi var ju som lite efter i  tidsplanen, och när vi hade kört ut ur Nordmaling var den en lite kille som inte klivit av. Så bussen vänder tillbaka och skjtsar ham dit han ska. Snälls gjort, men man blir lite irritead som passageara när inte bussen kan passa de tider som är satta. Tänk de som ska med tex tåg i Sundsvall :P Fick iaf träffa Vickeprick som jag inte träffat på ett halvår, så det var mkt trevligt, dock bara medans vi väntade på bussen, men ändå! :)

Bilden; jag och marrrr föe x antal år sedan :)

fortfarande hos marrr

sitter och väntar på att Marrr ska bli klar i duschen. Inte den snabbaste att vänta på.. HON ÄR SEGAST I VÄRLDEN! :I när hon är klar ska vi fara in till stan. Där var det tänkt att vi ska träffa Sanna som vi ska fikla med.

igår var det massa folk här (jag, marr, terr, fanny, adam, hampus, virre, + 5 randoms) och kollade på fotbollen och några filmer - det var mysigt! :)

hos marrr

Sitter nu vid Martinas cpdator och försöker komma överens med hennes internet. tyvärr går det inte så bra..

Igår var vi på fest med Terrr hos ngn Klas ( var först hos Slaktarper och Lova.) Träffade massa som jag inte träffat på ett låååångt tag! bla Sanna som typ ströp mig av glädje. Det var svinmycket folk hos klas och jag hade ingen anaiong vam typ någon var och ingen hade någon aning om vem jag var. Den kom det fram en kille ba :
hej, är det du som är från Övik?
jag ba: ja?
han ba: coolt.. hejar du på modo?.
sen satt vi typ och pratade om modo hurlänge som helst (vet dock inte varför..)

Tyvärr var alla tvugna att gå klockan elva! så jag, Terr och Virre fixade skjuts till Max, där vi åt lite mat. Marr hade hittat sitt ragg som hon spenderade största delen av kvällen med, så hon stannade kvar hos Klas och gömde sig med ragget. Hur jag, Terr och Marr skulle ta oss från stan till mb hade vi iungen aning om.. jag och terr var ett tag inne på att sova hos Virre. När Marr ringde tillslut kom till stan ringde hon Snuffe som kom och hämtade oss :)

Tack för ikväll, det var jättekul :)

     
nina och terrr                                     Marrr, Chrille, Modosimon                        Virre, Ottilia, erik                                 erik och Virre

orienteringsdag


Idag var det orienteringsdag och jag, Hanna, Elin och Kaysaskulle gå punkteorientering på en mil. Starten bar klockan tio, och eftersom jag bor där  jag bor var jag ändå tvungen att kliva upp klockan sju. Ist för att fara till skolan for jag till hanna, sedan tog vi bussen till skyttis där vi började våran en mil lång promenad. Det tog oss två och en halv timme att komma i mål!! mamma tyckte vi var sega, men jag tyckte vi gick ganska fort :O Träningsvärken från gårdagen kom som väntat  och jag känner nu att det kommer mera! :(
 
bild: Skoljoggen -07

jag drar till Skeå



Ingen dans på söndag = Skellefteå!!!! :D

Brux

Igår frågade Hanna min om jag skulle med på Brux och träna. Var förs lite tveksam men sen gick jag med på det. Vi gick på "body-blablabla". Tänkte att det skulle vara typ situps och armhävngingar, men det var mktktmktmktmktmk värre!!! Det var vikter och skit. Tänk er en blandning mellan slalomens fys och fotbollens värsta innomhusträningar. Det jobbiga KAN dock ha berott på min bålliga kondition, men vem vet..

en sak som är säker är att jag kommer att ha träningsvärk  i rumpan imorgon när det är orienteringsdag och vi ska gå en mil, tummen upp till mig, hah!! (Y)

 bilden är på mig och Hanna i åre under VM. :)

kurator

Mamma har tjatat länge. Jag har velat, men tvekat.. Men när jag hade mentorssamtal förra vecka bokade min mentor in mig hos kuratorn på skolan. Med anledning av att hon hade varit i samma sitts som jag och att hon ångrade att hon inte pratade med någon och att hon var rädd att min koncentration (som inte är spec bra i vanliga fall) skulle påverkas, och bli sämre.

Fick tid idag klockan två. Gick dit med inställningen "det kan inte bli värre" och hade antagligen rätt? Hon frågade vad jag ville prata om. Jag berättade som det var; att en av mina bästa kompisar dött och att han fortfarnde inte är hittad. Jag fick berätta allt från början tills nu. Ganska jobbigt att gå igenom alla saker igen och ta fram alla de jobbiga känslorna. Hon avbröt mig ibland och frågade tex. "hur kände du då?" , " varför tror du att du känner så?" och "hur tror du att Marcus skulle vilja se dig som?".

Just den sista frågan fick mig att tänka efter. Han skulle inte vilja att jag sitter insnöad och gråter för att han är borta. Han skulle vilja se mig glad och lycklig för den tiden jag fått umgås med han. Att jag kunde blicka tillbaka på den tid som varit och minnas den med glädjetårar ist för med "sorgetårar".

Hon föreslog att jag skulle prata med en skolpräst. Han skulle kunna hjälpa mig med min sorg bättre än vad hon skulle kunna. Just nu känner att jag inte ett behov att prata med honom. Mitt problem är inte sorgen. Det är något annat. Vet inte rikrigt vad, men det känns som jag fortfarande är kvar den tjugonde januari när han försvann. Jag vill kunna förstå. Förstå att han är borta och vad som egentligen hänt. Det är inte bara jag, utan för många upplevs detta som en dröm och det känns som den drömmen kan bara ta slut när jag vaknat. Jag tror att tiden är den enda väckarklocka som jag behöber, ingen präst som väcker mig.

Ska dock tillbaka till kuratorn efter jag varit i Skellefteå och hälsat på Marr, Sanna Frida, Terr och alla andra goa människor.  :)

utomlands?

 

Är så himla sugen på att fara utomlands!! sitter och kollar på utlandsresor hels tiden. Blir så himla sugen att bara skita i allt och fara iväg. Spelar egentligrn ingen roll vart, bara bort. Synd bara att man är så fattig :/

slipped away


RSS 2.0